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Registros recuperados : 33 | |
2. | | ZAMBRINI, F. N.; GUIMARÃES, J. D.; ESTEVES, L. V.; FONSECA, J. F. da. Cervix dilation and transcervical embryo recovery in cervical Santa Inês sheep. Animal Reproduction, v. 11, n. 3, p. 139, Jul./Sept. 2014. Proceedings of the 28. Annual Meeting of The Brazilian Embryo Technology Society - SBTE, Natal, RN, Brasil, ago. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | FONSECA, J. F. da; CRUZ, R. C.; MANCIO, A. B.; ESTEVES, L. V.; BRANDÃO, F. Z.; FACO, O. Comportamento estral, dinâmica ovulatória e descarga de muco cervical em cabras Toggenburg submetidas à indução de estro com diferentes gonadotrofinas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE EMBRIÕES, 26., 2012, Foz do Iguaçu. Anais. Belo Horizonte: CBRA, 2012. SBTE 067. p. 361. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | ZAMBRINI, F. N.; GUIMARÃES, J. D.; ESTEVES, L. V.; CASTRO, A. C. R. de; FONSECA, J. F. da. Cervix dilation and transcervical embryo recovery in cervical Santa Inês sheep. Animal Reproduction, v. 11, n. 3, p. 139, 2014. Edição dos proceedings do 28º Annual Meeting of the Brazilian Embryo Technology Society, 2014, Natal. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | ZANBRINI, F. N.; GUIMARÃES, J. D.; ESTEVES, L. V.; CASTRO, A. C. R.; FONSECA, J. F. da. Cervix dilation and transcervical embryo recovery in cervical Santa Inês sheep. Animal Reproduction, v. 11, n. 3, p. 419, Jul./Sept. 2014. Abstract A139. Proceedings of the 28th Annual Meeting of the Brazilian Embryo Technology Society (SBTE), August, 2014, Natal, RN, Brazil. Abstracts. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | PINTO, P. H. N.; FREITAS, J. A. de; BRANDÃO, F. Z.; ESTEVES, L. V.; FONSECA, J. F. da. Possíveis impactos do projeto: "Uso de sêmen resfriado e inseminação artificial em caprinos leiteiros na República de Cabo Verde". Synergismus scyentifica UTFPR, Pato Branco, v. 7, n. 1, p. 1-3, 2012. Anais do 15o. Simpósio Paranaense de Ovinocultura, 3o. Simpósio Paranaense de Caprinocultura, 3o. Simpósio Sul Brasileiro de Ovinos e Caprinos, Pato Branco, PR, out., 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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11. | | PINTO, P. H. N.; FREITAS, J. A.; FONSECA, J. D.; PILE, E. A.; ESTEVES, L. V.; SOUZA, V. L.; SOUZA-FABJAN, J. M. G.; FONSECA, J. F. da. Artificial insemination in Cape Verdean Goats with cooled semen stored for 24 or 48 Hours. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, v. 8, n. 18, p. 473-478, Dec. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | LIMA, J. T. M.; FONSECA, J. F. da; ESTEVES, L. V.; PENEIRAS, A. B. V.; LIMA, M. S. D.; BRANDÃO, F. Z. Duration of estrus and time of ovulation in superovulated Santa Inês ewes. Reproduction, Fertility and Development, v. 25, n. 1, p. 151, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | ARASHIRO, E. K. N.; FONSECA, J. F. da; HENRY, M.; FIGUEIRA, L. M.; MAGÃO, J. V. P.; OLIVEIRA, D. R.; ESTEVES, L. V.; BRANDÃO, F. Z. Efeito do protocolo de sincronização da primeira onda folicular sobre a resposta a superovulação em ovelhas da raça Santa Inês. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE REPRODUÇÃO ANIMAL, 18., 2009, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: CBRA, 2009. p. 433. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | OLIVEIRA, J. K.; MARTINS, G.; ESTEVES, L. V.; PENNA, B.; HAMOND, C.; FONSECA, J. F. da; RODRIGUES, A. L.; BRANDÃO, F. Z.; LILENBAUM, W. Changes in the vaginal flora of goats following a short-term protocol of oestrus induction and synchronisation with intravaginal sponges as well as their antimicrobial sensitivity. Small Ruminant Research, Amsterdam, v. 113, n. 1, p. 162-166, June, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | ESTEVES, L. V.; BRANDÃO, F. Z.; CRUZ, R. C.; SOUZA, J. M. G.; OBA, E.; FACO, O.; FONSECA, J. F. da. Reproductive parameters of dairy goats submitted to estrus synchronization with prostaglandin F2alfa associated or not to hCG at estrous onset. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 65, n. 6, p. 1585-1592, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | OLIVEIRA, J. S. K.; FONSECA, J. F. da; ESTEVES, L. V.; MARTINS, G.; PENNA, B.; LILENBAUM, W.; FIGUEIRA, L. M.; BRANDÃO, F. Z. Mudanças na biota vaginal de cabras submetidas a protocolo de indução de estro sincronizado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE REPRODUÇÃO ANIMAL, 19., 2011, Recife. Anais... Belo Horizonte: CBRA, 2011. p. 227. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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17. | | ESTEVES, L. V.; BRANDÃO, F. Z.; ZAMBRINI, F. N.; SIQUEIRA, L. G. B.; FERREIRA, M. I. C.; FONSECA, J. F. da. Superovulação e coleta de embriões pela via transcervical em cabras da raça Toggenburg durante a estação reprodutiva. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE REPRODUÇÃO ANIMAL, 20., 2013, Uberlandia. Anais... Belo Horizonte: CBRA, 2013. p. 57. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | ESTEVES, L. V.; BRANDÃO, F. Z.; ZAMBRINI, F. N.; SIQUEIRA, L. G. B.; FERREIRA, M. I. C.; FONSECA, J. F. da. Superovulação e coleta de embriões pela via transcervical em cabras da raça Toggenburg durante a estação reprodutiva. CONGRESSO BRASILEIRO DE REPRODUÇÃO ANIMAL, 20., 2013, Uberlandia. Anais... Belo Horizonte: CBRA, 2013. p. 57 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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19. | | FONSECA, J. F. da; ESTEVES, L. V.; ZAMBRINI, F. N.; FERREIRA, M. I. C.; SIQUEIRA, L. G. B.; BRANDÃO, F. Z. Superovulation and embryo recovery by transcervical technique in Toggenburg goats during seasonal anestrus. In: ANNUAL MEETING - AETE, 29., 2013, Istanbul, Turkey. Colloque cientifique. Istanbu: Association Europeenne de Transfert Embryonnaire, 2013. p. 130. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | CASTRO, A. C. R.; NUNES, Z. F. N.; GUIMARÃES, A. de S. L.; ESTEVES, L. V.; ARASHIRO, E. K. N.; FONSECA, J. F. da. Uso de diferentes tipos de estradiol para a transposição cervical e lavagem uterina em fêmeas Santa Inês. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 3., 2014, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2014. p. 35. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 33 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
19/08/2022 |
Data da última atualização: |
13/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
UEHARA, S. A.; COUTINHO, C. E. R.; ARONOVICH, M.; WALTER, E. H. M.; FURTADO, A. A. L.; CALIXTO, F. A. A.; TAKATA, R.; MESQUITA, E. de F. M. de. |
Afiliação: |
SILVIO AKIRA UEHARA, FIPERJ e UFF; CARLOS EDUARDO RIBEIRO COUTINHO, PESAGRO; MARCOS ARONOVICH, PESAGRO; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA; ANGELA APARECIDA LEMOS FURTADO, CTAA; FLÁVIA ALINE ANDRADE CALIXTO, FIPERJ e UNIFESO; RODRIGO TAKATA, FIPERJ; ELIANA DE FÁTIMA MARQUES DE MESQUITA, UFF. |
Título: |
Influence of saline environment and depuration time on quality and proximate composition of Nile tilapia fillet (Oreochromis niloticus). |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, Campinas, v. 42, e69322, p. 1-8, 2022. |
DOI: |
DOI: https://doi.org/10.1590/fst.69322 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study investigated the depuration time of tilapia in saline and freshwater environments and its influence on animal performance and meat quality. Depuration until the seventh day resulted in significant reductions in average weight, condition factor, viscerosomatic index, hepatosomatic index and fillet yield in both environments. Regarding proximate composition, the saline environment promoted the maintenance of crude protein, moisture and ash percentages. Depuration in the freshwater environment resulted in reduced percentages of crude protein, ash and energy and increased humidity. Total lipids were reduced in both environments, but with a significantly lower in saline. Maximum rigor index occurred in up to three and nine hours for fish depurated in freshwater and saline environments, respectively. During the post-rigor period, the rigor index experienced a sharp drop in the freshwater environment, while in the saline environment it remained similar to that of the pre-depuration group. Depuration in a saline environment for up to seven days was efficient at maintaining of proximate composition and rigor mortis, however, depuration until the fifth day is indicated to maintain performance indices. |
Palavras-Chave: |
Pré-abate; Pre-slaughter. |
Thesagro: |
Tecnologia de Alimento; Tilápia. |
Thesaurus NAL: |
Food technology; Proximate composition; Rigor mortis; Salinity; Starvation. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02237naa a2200325 a 4500 001 2145596 005 2023-07-13 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $aDOI: https://doi.org/10.1590/fst.69322$2DOI 100 1 $aUEHARA, S. A. 245 $aInfluence of saline environment and depuration time on quality and proximate composition of Nile tilapia fillet (Oreochromis niloticus).$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThis study investigated the depuration time of tilapia in saline and freshwater environments and its influence on animal performance and meat quality. Depuration until the seventh day resulted in significant reductions in average weight, condition factor, viscerosomatic index, hepatosomatic index and fillet yield in both environments. Regarding proximate composition, the saline environment promoted the maintenance of crude protein, moisture and ash percentages. Depuration in the freshwater environment resulted in reduced percentages of crude protein, ash and energy and increased humidity. Total lipids were reduced in both environments, but with a significantly lower in saline. Maximum rigor index occurred in up to three and nine hours for fish depurated in freshwater and saline environments, respectively. During the post-rigor period, the rigor index experienced a sharp drop in the freshwater environment, while in the saline environment it remained similar to that of the pre-depuration group. Depuration in a saline environment for up to seven days was efficient at maintaining of proximate composition and rigor mortis, however, depuration until the fifth day is indicated to maintain performance indices. 650 $aFood technology 650 $aProximate composition 650 $aRigor mortis 650 $aSalinity 650 $aStarvation 650 $aTecnologia de Alimento 650 $aTilápia 653 $aPré-abate 653 $aPre-slaughter 700 1 $aCOUTINHO, C. E. R. 700 1 $aARONOVICH, M. 700 1 $aWALTER, E. H. M. 700 1 $aFURTADO, A. A. L. 700 1 $aCALIXTO, F. A. A. 700 1 $aTAKATA, R. 700 1 $aMESQUITA, E. de F. M. de 773 $tFood Science and Technology, Campinas$gv. 42, e69322, p. 1-8, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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